Yükleniyor...

Cin Usulü Balli Tavuk

Cin Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 686
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Orta



Malzemeler
600 gr.
tavuk gögsü
1 çorba kasigi misir nisastasi
1/2 portakalin suyu
1,5 su bardagi
tavuk suyu (veya su)
100 gr. kavrulmus yer fistigi
3 çorba kasigi bal
3 çorba kasigi soya sosu
1 demet taze sogan
20 gr. taze
zencefil
kiyilimis 1 tane kirmizi dolmalik biber
4 çorba kasigi misiryagi
3 çorba kasigi seri veya
portakal likörü
Tuz,
karabiber



Yapilis Tarifi
Tavuk gögsünü parmak kalinliginda dograyip, bal, soya sosu, karabiber, zencefil, köri, iri dogranmis taze sogan, portakal suyu ve seri karistirip 20 dakika beklemeye birakin. Terbiyelenmis etin, suyunu süzüp, kizgin yagda kizartin. Tavadan alip sicak bir yerde bekletin. Biberleri seri bir sekilde dograyin, kalan sogani da dilimleyip ekleyerek, yagda 3-4 dakika kizartin. Ayirdiginiz tavuk suyu ve terbiyeyi ekleyin, hepsini 5 dakika pisirin. Misir nisastasini bir miktar suyun içersinde eritin, tavada biraz kaynattiktan sonra beklemeye biraktiginiz tavuk etlerini ve tuzu ilave edin, bir kaç kez çevirip atesten alin. Kavrulmus fistik ile süsleyerek servis yapin.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.