Yükleniyor...

Fasulye Ezmeli Dilimler

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 607
Süre: 60 dk
Servis: Zorluk: Orta

Malzemeler
1 su bardagi kuru fasulye
4 dis
sarimsak
2 tatli kasigi domates salçasi
Yarim çorba kasigi zeytinyagi
Kizarmis ekmek dilimleri

Kasar peyniri
Kirmizi toz biber

Kekik

Tuz



Yapilis Tarifi
Fasulyeleri bol suyla yikayin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 1 gece bu sekilde bekletin. Sonra suyunu dökün ve fasulyeleri bir tencereye aktarin. Üzerine 2 su bardagi sicak su ekleyin. Yumusayana dek haslayin. Suyunu süzdükten sonra bir kaba aktarin ve çatalla ezin.
Sarimsaklarin kabugunu soyduktan sonra iyice dövün ve fasulyelerin üzerine ekleyin. Salçayi, zeytinyagini, kekigi, kirmizibiberi ve tuzu ilave edin
Malzemeleri ezerek karistirin ve kizarmis ekmek dilimlerinin üzerine sürün. Üstlerine rendelenmis kasar dilimlerini serperek ezme sicakken servis yapin.


İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.