Yükleniyor...

Kamelya Çorbasi

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 625
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Zor

Malzemeler
1/2 kg iç
bezelye
2 Yemek kasigi margarin
2 Adet orta boy sogan
2 Adet orta boy
patates
1 Adet küçük
kereviz veya
kurutulmus
kereviz yapragi
15 Bardak su veya et suyu
(konserve
bezelye ise 10 bardak su )
2 Çorba kasigi un
1 Adet limon suyu
2 Adet yumurta
Çeyrek
tavuk eti
1 Kahve fincani krema
Tuz



Yapilis Tarifi
Bir tencereye 2 kasik margarini koyup eritin.
Ince dogranmis soganlari katip hafifçe öldürün.
Soganlar diriliklerini kaybettikten sonra küçük küçük dogranmis patates ve kerevizleri katip, 5 dakika sote edin.
Bezelyeleri ilave edip, 2 dakika daha sote edin.
Suyu ve tuzu katip agir ateste 1 saat kaynatin.
Konserve bezelye kullanirsaniz 20 dakika yeterli olacaktir.
Çeyrek tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup haslamaya birakin.
Haslanan tavuk etini parçalara ayirip küçük küçük dograyin.
Sebzeler 1 saat kaynadiktan sonra blendirdan geçirin.
Püre sebzeleri tekrar tencereye koyup isitin.
Bir kaseye un, 2 yumurta sarisi, limon suyu ve kremayi koyup iyice çirpin.
Çorbadan 1 kepçe alip, terbiyeyi ilistirin.
Bir yandan çorbayi karistirarak terbiyeyi azar azar ilave edin. Çorbaya tavuk etlerini de katip bir tasim kaynatin.
Arzu ederseniz kiyilmis dereotu ile süsleyerek servis edin.


İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.