Yükleniyor...

Ispanak Çorbasi

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 626
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
750 gr
ispanak
2 Adet büyük
patates
1 Çorba kasigi tereyagi
3 Çorba kasigi zeytinyagi
1 Adet sogan
Yarim çorba kasigi tereyagi
Yarim litre sicak süt(2 su bardagi)
1 Su bardagi
tavuk suyu veya et suyu
1 Kahve fincani
kasar peyniri rendesi



Yapilis Tarifi
Ispanagi temizledikten sonra bol suda yikayip, tuzlu suda haslayin.
Sonra suyunu iyice süzüp, kiyin ve ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirip püre yapin.
2 Adet iri patatesi de hasladiktan sonra kabuklarini soyup, bunlari da püre haline getirin.
1 Çorba kasigi tereyagiyla 3 çorba kasigi zeytinyagini bir tencereye koyun ve yag isininca rendelenmis sogani ilave edip, kavurun.
Sogan pembelesince, püre haline getirdiginiz ispanak ve patatesi ilave edin.
Yarim litre sicak sütle 1 su bardagi tavuk suyu veya et suyunu dökün.
Tenceredekileri arasira karistirarak 25-30 dakika kaynatin.
Tencereyi atesten indirirken yarim kasik tereyagiyla, 1 kahve fincani rendelenmis kasar peynirini ilave edin.
1-2 Defa karistirarak tenceredekileri servis kaselerine bosaltin ve sicak olarak servis yapin.
Dilerseniz çorbanin üzerine yagda kizartilmis küçük ekmek parçalari da (küp küp dogranmis) koyabilirsiniz.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.