Yükleniyor...

Asure

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 604
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 8-10
Zorluk: Orta



Malzemeler
2 su bardagi asurelik
bugday
1 su bardagi
nohut
5 su bardagi tozseker
1 su bardagi kuru fasulye
15 su bardagi su
Yarim su bardagi
pirinç
1 su bardagi kuru üzüm
1 su bardagi küp dogranmis
kayisi
1 su bardagi dogranmis kuru
incir
1
portakal
Süsleme için:
1 su bardagi kus üzümü
Çekilmis ceviz içi, Antep fistigi
Tarçin,
nar taneleri



Yapilis Tarifi
Bugday, fasulye, nohut ve üzümü yikayip ayri kaplarda bir gece önceden islatin. Ertesi gün bugdayi süzüp büyük bir çelik tencereye alin. 15 su bardagi su ekleyip kaynatin. Üzerinde biriken köpügü bir kevgirle alip tencerenin kapagini kapatin ve 30 dakika kaynatin. Fasulye ve nohutu süzüp ayri kaplarda haslayin.
Pirinci yikayip süzün ve bugdaya ilave edin. Bugday taneleri iyice yumusayincaya kadar yaklasik 4.5 saat kisik ateste arasira karistirarak pisirin.
Bugdayin suyu un çorbasi kivamina gelmek üzereyken tozseker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. Portakalin kabugunu ince ince dograyip karisima ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayisiyi ilave edip karistirin. Birkaç tasim kaynattiktan sonra atesten alin.
Asure pistikten sonra dogranmis inciri ekleyip karistirin. Sicakken kaselere bosaltin. Soguyunca üzerini ceviz içi, Antep fistigi, kus üzümü, tarçin ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapin. Istege bagli olarak gülsuyu da serpebilirsiniz

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.