Yükleniyor...

Pirasa (Zeytinyagli)

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 537
Süre: 30dk
Servis: Zorluk: Orta

Malzemeler
1 kg
pirasa
2 orta boy sogan
2 orta boy havuç
3/4 barak zeytinyagi
1 kahve fincani
pirinç
1/2 yemek kasigi tuz
1/2 yemek kasigi toz
seker
1 bardak su
2 yemek kasigi kiyilmis
maydanoz
1/2 limon( servis yaparken)



Yapilis Tarifi
Pirasalarin yesil kisimlarini kesip dislarini bir iki kat soyup çikartin. Yikadiktan sonra yarim parmak uzunlugunda dograyin. Sogan ve havuçlari da ayiklayip dograyin.
Düdüklü tencereye ayikladiginiz sebzeleri koyun. Tuz, seker , zeytinyagi ve 1 bardak su katin. Yikanmis pirinci serpin. Kapagini kapatip düdük öttükten sonra atesi kisin ve 10 dk pisirin. Ilik hale gelince, tencerenin düdügünü çikartip kapagini açin ve servis tabagina bosaltin. Üzerine kiyilmis maydanoz serpin ve limonla servis yapin

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.