Yükleniyor...

Bolu Usulü Erişte

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 1196
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Orta

Malzemeler
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağ
50 gr. ceviz içi
80 gr. keş
Tuz


Yapilis Tarifi
Un, bir bardak su ve 10 gr tuzu karıştırıp kulak memesi kıvamına gelen kadar yoğurun. Hamuru üç topağa ayırırak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Her topaktan 3 mm kalınlığında yufkalar açın. Açtığınız hamurları bir bezin üzerinde 1-2 saat sertleşmeye bırakın. Yufkaları unladıktan sonra, birbirinin üzerine koyup 4 cm eninde bantlara kesin. Bu bantları da 3 mm kalınlığında çöp şeklinde parçalara kesin. Birbirlerine yapışmaması için üzerlerine un serpin. Keşi rendeden geçirin. (Keşin yerine kaşar peyniri de kullabilirsiniz) Ceviz içini blenderda ezerek ufalayın. Yaklaşık 5 litre suyun içine bir avuç tuz atıp ateşe koyun. Su kaynamaya başlayınca erişteleri içine atın ve dört dakika pişirin. Pişer pişmez, üzerine iki su bardağı soğuk su koyun ve süzgeçten geçirin. Keşin ve cevizin dörtte üçü, tereyağının hepsi erişteye ilave edin ve karıştırın. Erişteyi servis tabağına koyun ve üzerine kalan keş ve cevizi serpin. Sıcak olarak servis edin

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.