Yükleniyor...

Kestaneli Hindi Dolmasi

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 428
Süre: 60dk
Servis: Zorluk: Zor



Malzemeler
4-5 gr.`lik Bütün
Hindi
4 yemek kasigi tereyagi
2 adet kuru sogan
1 kg. kestane
Iç Pilav:
500 gr.
pirinç
200 gr. tereyagi
Ince dogranmis
Hindi Cigeri
50 gr. antepfistigi
50 gr. kusüzümü
2 adet dogranmis kuru sogan
Tuz,
karabiber
Yenibahar Tarçin
1 demet dereotu
1 lt.
tavuk suyu



Yapilis Tarifi
Temizleyip yikadiktan sonra, butlarini iple bagladiginiz hindiyi tereyaginda hafif kizartin. Bir miktar su ekleyerek orta isidaki firinda çevirerek 1,5 saat pisirin.
Pirinci islatip, yikayin. suyunu süzün, Tereyaginda fistiklari pembelesinceye kadar kavurun. sogani ilave edin. Sirasiyla hindi cigerini, kus üzümünü ve pirinci ekleyip 3-4 dakika kavurun. Tuz, karabiber, baharat ve su ilave ederek 20 dakika kadar pisirin. Pilavinizi demlemeye birakin. Ayiklanmis kestaneleri hindinin sosu ile pisirin. Hindinizi iç pilav ve kestane ile servis yapin.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.