Yükleniyor...

Kış Türlüsü

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 600
Süre: 40-60dk
Servis: 8-10
Zorluk: Kolay



Malzemeler
1,5 kg Kemikli Dana Eti
4 Adet Defne Yaprağı
1 Adet Piliç (1,3 kg)
2 Demet Taze Soğan
400 gr Havuç
1 Adet Kereviz
1 Adet Küçük
Lahana
750 gr Küçük
Patates
1 Dal
Biberiye
Tuz,
Karabiber,
Kekik
2 Yemek Kaşığı Margarin



Yapilis Tarifi
Dana etini 8 bardak su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın. Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın.
Tavuğu parçalara ayırın. 1 saat sonra tenceredeki dana etme katın. Beraber haşlayın.
Taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince kıyın. Beyaz kısımlarını ortadan ikiye kesin. Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın, küçük patatesleri bütün bırakın.
Tavuğun pişmesine yakın patatesleri ekleyin. 15 dakika sonra havuç, kereviz, lahana ve taze soğanları, kekik ve defne yaprağını ekleyin.
Sebzeleri hafif diri kalacak şekilde pişirin. Tuz, karabiber, margarin ve soğanın yeşil kısımlarını ekleyin.
Ateşten alıp 15 dakika dinlendirin.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.