Yükleniyor...

Piliç Etli Mantar Güveci

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 479
Süre: 40-60dk
Servis: 1-2
Zorluk: Kolay



Malzemeler
1 Tatlı Kaşığı
Hardal
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 Çorba Kaşığı
Sirke
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
½ Çorba Kaşığı
Soya Sosu
Tuz ,
Karabiber
3 Diş Sarmısak
2 Adet Tavuk Göğsü
300 gr
Mantar
2 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Su Bardağı
Kaşar Peyniri Rendesi



Yapilis Tarifi
1 tatlı kaşığı hardalı, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çorba kaşığı sirkeyi, 1 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı yoğurdu, soya sosunu, kırmızıbiberi, küçük doğradığımız sarmısakları ve yeterince tuzu derin bir kapta iyice karıştıralım.
Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk göğsünü hazırladığımız bu sos ile harmanlayalım. Tavuk etini sosun içinde yarım saat bekletelim. Mantarları dörde bölelim. Tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ alalım. Sosa bulanmış tavuk etlerini ve mantarları tavaya aktaralım. Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım. Ateşi kısalım.
Etleri ve mantarları tam kıvamında piştiklerinde 3 güveç kabına harcı eşit miktarda bölelim. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim. Güveç kaplarını orta ısılı fırın içindeki ızgara teline yerleştirelim. Kaşarlar eriyip hafif renk değiştirene dek pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.


İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.