Yükleniyor...

Susamli Tavuk

Bilinmiyor Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 442
Süre: 40 dk
Servis: 4
Zorluk: Orta



Malzemeler
4 derisi ayiklanmis
tavuk gögüs fileto (750 gr.)
Terbiye sos için: 4 taze sogan
5 dis sarmisak
2 çorba kasigi susam
1 1/2 çorba kasigi seker
4 çorba kasigi soya sosu (60 ml.)
1/2 su bardagi haslanmis
barbunya fasulye (100 gr.)
3 çay kasigi biber salçasi (15 gr.) 2 çorba kasigi zeytinyagi (30 ml.)
1 çorba kasigi sirke
3 çay kasigi domates salçasi
Dilege göre 3 çay kasigi susam yagi
Tuz,
karabiber



Yapilis Tarifi
Kuru barbunya fasulyeyi sicak suda 2 saat islattiktan sonra tuzlu suda haslayin ve süzün. Tavuk gögüslerini bir naylonun arasina koyup, döverek inceltin. Haslanmis kuru barbunya, biber salçasi, zeytinyagi, taze sogan, sarmisak, susam, seker, soya sosu, tuz, karabiber, sirke ve domates salçasini robotun ana haznesinde karistirin. Inceltilmis tavuk gögüslerinin her iki yüzünü de hazirladiginiz terbiye karisimiyla kaplayin ve üstleri kapali olarak 1 saat bekletin. Dinlendirilmis tavuk gögüslerini kokusuz izgarada her yüzünü en az 5`er dk. olmak üzere pisirin ve yesilliklerle servis yapin. Üzerlerine bir tutam daha susam serpin.


İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.