Yükleniyor...

Zeytinli Tavuk

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 448
Süre: 45 dk
Servis: 4
Zorluk: Orta



Malzemeler
2 çorba kasigi zeytinyagi (30 ml.)
1 bütün
tavuk (1 kg. 100 gr. agirliginda)
3 büyük kuru sogan (yarim halka seklinde kesilmis)
1 çorba kasigi toz
zencefil
4 dis sarmisak
1 çay kasigi toz kirmizibiber
1 çorba kasigi domates salçasi
1 su bardagi
tavuk suyu (250 ml.)
1 tutam
safran (1 çorba kasigi sicak suda islatin)
5 taze sogan
15-20 adet siyah ve yesil zeytin
1/2 limonun suyu
Tuz ve taze ögütülmüs
karabiber



Yapilis Tarifi
Büyük bir tencere veya tavada zeytinyagini kizdirin ve tavugu, iki tarafi da hafifçe kizarincaya kadar kizartin. Kuru sogan, zencefil, toz kirmizibiber, salça, tuz ve karabiber ekleyip, orta ateste kizartmaya devam edin. 1 çorba kasigi suda islatilmis safran, domates salçasi ve tavuk suyunu tenceredeki tavuga ilave edin. Orta ateste 30 dk. kadar üstü kapali olarak pisirin. Kiyilmis taze soganlari ekleyin, tavuk iyice pisene ve sos suyunu (1/2 su bardagi kalacak sekilde) çekinceye kadar (15 dk.) pisirin. Zeytinleri ve limon suyunu ilave edip 5 dk. daha pisirin. Tavugu tencereden alin, servis tabagina yerlestirin ve zeytinli sosu üzerine dökerek servis yapin.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.