Yükleniyor...

Mandalinalı Dana Yahnisi

Fransa Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 530
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Orta



Malzemeler
250 gram yağsız dana eti
1 tatlı kaşığı
sıvı yağ
Bir tutam
rezene
Bir tutam
anason
Bir tutam
karabiber
1 çorba kaşığı un
1 diş sarmısak
Yarım tutam
zencefil
2 Adet pırasa (beyaz kısımları)
1 çay bardağı kırmızı şarap
2 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı
mandalina suyu
1 Adet mandalina kabuğu
15 adet kestane
Yarım kg balkabağı



Yapilis Tarifi
Teflon tavaya kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri alın. Üzerine bir tutam rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir çorba kaşığı unu serpin, iyice karıştırın. Etleri sürekli karıştırarak, pişirin.
Ayrı bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Sarımsağı, zencefili ve küçük doğranmış pırasaları ekleyin. Birkaç dakika pişirdikten sonra etleri, şarabı, et suyunu, mandalina suyunu ve ince şeritler şeklinde kesilmiş mandalina kabuğunu ilave edin. Tencerenin kapağım kapatın. Ağır ateşte yaklaşık bir buçuk saat pişirin.
Kestanelerin dış ve iç kabuklarını soyun. Balkabağını da kabuğunu soyduktan sonra çekirdekli kısımlarım temizleyin. Balkabağını 4 cm boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalınlığında parçalar şeklinde kesin. Kestaneleri ve balkabağını etli karışıma ekleyin. Yumuşayana dek pişirin. Sıcak servis yapın.


İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.