Yükleniyor...

Tepside Mantarlı Pirzola

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 541
Süre: 40-60dk
Servis: 8-10
Zorluk: Orta



Malzemeler
1 kg. kuzu pirzolası
2 çorba kaşığı
sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
4 adet küçük
domates
3 -4 adet yeşil sivri biber
250 gr.
mantar
Tuz,
Karabiber
Kırmızıbiber

Kekik



Yapilis Tarifi
Orta büyüklükte bir tepsiye sıvı yağı koyup kızdırın.
Pirzolaları hafifçe una bulayın. Kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da çevirerek kızartın.
Domatesleri ikiye bölün, biberleri küçük doğrayın.
Domates, biber ve mantarları tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kekikle karıştırın.
Sebzeleri tepsideki pirzolaların üzerine yerleştirin. 1/2 su bardağı ılık su ilave edin. Üzerine bir tabak koyup, tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte pirzolalar yumuşayıp, yağına kalana kadar pişirin.


İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.