Yükleniyor...

Kagitta Tavuk Gögsü

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 561
Süre: 60dk
Servis: Zorluk: Orta

Malzemeler
6 Adet tavuk gögsü ( kemigi ve derisi çikarilmis)
2 yemek kasigi limon suyu
3 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi un
1 bardak
tavuk suyu
1/ 2 bardak
sek beyaz sarap
1
yumurta sarisi
Tuz-
karabiber-
bir fiske tarçin-
bir fiske hindistancevizi
150 gr kiyilmis
mantar
1 tatli kasigi kiyilmis sogan




Yapilis Tarifi

Tavuk etlerini limon suyuyla karistirip 15 dakika dinlendirin. Orta boy tavada 1 kasik yag eritin. Tavuk gögüslerini içine atip her iki yüzlerini çevirerek sekizer dakika kizartin.
Küçük bir tencerede 1 kasik yagi eritin. Un katip tahta kasikla 2 dakika karistirin. Atesten alip içine azar azar tavuk suyunu yedirin. Tekrar atese koyun, kaynamaya baslarken sarabi ve çirpilmis yumurtayi katin; sos kati hale gelene dek karistirmaya devam edin. Atesten indirin. Tuz, karabiber ve diger baharatla kiyilmis mantar ve sogani da kremaya karistirin.
Tavuk etlerini saracak büyüklükte 6 adet alüminyum folyo kesin ve içlerini eritilmis yagla yaglayin. Tavuklari yerlestirin ve üzerilerine sosu bölüstürün. Folyoyu üzerine sararak 6 küçük paket hazirlayin. Sonra da firin tepsisine siralayip 30-40 dakika firinda pisirin.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.