Yükleniyor...

Bahçıvan Usulü Hindi

Diger Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 527
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Zor



Malzemeler
1
Hindi But
1 Su Bardağı Beyaz Şarap
2 Havuç
3 Çorba Kaşığı
Sirke
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Salçalık
Kırmızı Biber
8-12 Arpacık Soğan
1 Çorba Kaşığı
Hardal
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
1 Su Bardağı Su
1
Defne Yaprağı
1 Çorba Kaşığı
Domates Salçası
3-4 Dal
Maydanoz
Tuz,
Karabiber



Yapilis Tarifi

Hindi butunu 4 parçaya bölüp derin bir tencereye yerleştirin. Bir kasede şarap, sirke, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp etlerin üzerine dökün. Etleri ara sıra çevirerek 2-3 saat marine edin. Salçalık biber, arpacık soğan ve havuçları temizleyin. Biber ve havuçları uzun şeritler halinde doğrayın.
Eti marinattan alıp kurulayın ve una bulayın. Kalan sıvıyağda etleri kızartın ve bir güvece alın. Aynı yağda havuç ve soğanları soteleyip etlerin yanına yerleştirin. Kırmızı biberleri de aynı yağda kızartıp ekleyin. Hardal, kuşüzümü, su ve defne yaprağını ilave edin.
Eti marine ettiğiniz karışımda salçayı eritip güvecin üzerine gezdirin karıştırın. Güveci alüminyum folyo ile kaplayın. 160 dereceye ayarlı sıcak fırında 2-2.5 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.