Yükleniyor...

Kırmızı Biberli Tavuk

Diger Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 491
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Orta



Malzemeler
4 parça
tavuk, derili
15 gr margarin veya tereyağı
500 gr soğan, ince doğranmış
1 diş
sarımsak, ezilmiş
1 yemek kaşığı tatlı toz
kırmızı biber
Tuz ve
karabiber
150 ml
tavuk suyu, kaynar halde
150 ml krema
Taze soğan, kesilmiş, süslemek için



Yapilis Tarifi

Fırını 18O C'ye ısıtın.
Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.) (Aşçının önerisine bakın.) Soğan ve sarımsağı ekleyip güvecin kapağını kapatın. Yaklaşık 45 dak., soğan ve sarımsak kahverengi bir püre haline gelinceye kadar, pişirin.
Hafifçe ateşi yükseltin. Tavuk parçalarını, kırmızı biberi tuz ve karabiberi ekleyin.
Güvecin kapağını kapatıp yemeği fırında 45 dak. pişirin. Zaman zaman, tavuk kurumaya yüz tuttukla sıcak olarak tavuk suyundan ekleyin.
Kremayı bir kapta ısıtın, ama kaynatmayın. Tavuğun üstüne döküp taze soğanla süsleyin ve servis yapın.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.