Yükleniyor...

Provans Usulü Tavuk Göğsü

Fransa Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 495
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Orta



Malzemeler
4
tavuk göğsü, herbiri 175 gr derisi soyulmuş,
25 gr un
Tuz ve
karabiber
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
50 gr margarin veya tereyağı
1-2 diş sarmısak, ikiye kesilmiş
400 gr konserve küp
domates
2 taze soğan, doğranmış
2 çay kaşığı
domates salçası
1/2 yeşil biber, küp halinde kesilmiş
1/2 çay kaşığı kurutulmuş
kekik
1 yemek kaşığı doğranmış taze

maydanoz, süslemek için



Yapilis Tarifi

Fırını 110 C'ye ısıtın.
Tavuk göğüslerini 2 yağlı kağıdın arasına koyup l cm. kalınlığa gelinceye kadar dövün. Bir kağıt havlu ile dövülmüş tavuk göğüslerini iyice kurulayın.
Unu düz bir tabağa koyup tuz ve biberi ekleyin. Tavukların iki tarafını una batırırı.
Büyük bir tavada ayçiçekyağı ve margarini ısıtın. Yağ kızınca sarımsakları koyup l dak. kızartın, sonra delikli bir kaşıkla çıkartın.
Tavukları tavaya koyup sarımsaklı yağda her iki taraflarını da 3-5 dak. kızartın. (Aşçının önerisine bakın.) Tavadan alıp kağıt havlu ile yağını alıp fırında sıcak tutun.
Yağın çoğunu tavadan dökün. Maydanoz hariç bütün malzemeyi tavaya ekleyin. Domateslerin suyunu da katın, iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Tuz ve biberle tatlandırın. Ağır ateşte ara sıra karıştırarak 5 dakika pişirin.
Fırında sıcak tuttuğunuz tavuk göğüslerini tekrar tavaya koyup 5 dakika domates sosunun içinde pişirin. Maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.