Yükleniyor...

Etli Sucuklu Nohut

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 555
Süre: 60dk
Servis: Zorluk: Kolay



Malzemeler
250 gr.
nohut
400 gr.
kuzu eti.
2 adet orta boy sogan
2 adet tatli yesil biber
2 Adet domates
40 gr. tereyagi
1 yemek kasigi domates püresi
1/2 çay kasigi pulbiber
200 gr.
sucuk

Maydanoz ve
tuz



Yapilis Tarifi

Nohutlari bir gece önceden islatin. Ertesi gün yemegin yapimina basladiginizda önce kuzu etlerini kusbasi dograyin. Bir tencerede tereyagini eritip, üzerine etleri ekleyin. Suyunu çekinceye kadar 7-8 dk. kavurun. Ardindan ince ince dogranmis soganlari kavurun ve ufak parçalar halinde dogranmis domatesleri de karisima katin. Karistirip üzerine 1/2 lt. su koyup kaynatin. Domates püresini ve pulbiberleri tencereye döküp kapagini kapatin ve 20 dk. pisirin. Baska bir kapta bir gece önceden islattiginiz nohutlari yumusayana dek kaynatin. Suyunu süzerek alip, etin üzerine katin. Dogranmis ve çekirdekleri ayiklanmis tatli biberleri de yemege ekledikten sonra eger gerekiyorsa tüm karisimin üzerine bir miktar daha sicak su dökün. Kapagini kapatip 35-40 dk. daha pisirin ve tuzunu serpin. Sucuklarin kabugunu soyup dilimleyin. Etli nohut yemegine katarak 5 dk. daha pisirin. Kuru maydanoz yapraklari ile süsleyin.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.