Yükleniyor...

Fırın Makarna( Kıymalı)

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 684
Süre: 40-60dk
Servis: 8-10
Zorluk: Orta

Malzemeler
500 gr 3 no’lu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kaşığı
tuz
½ kahve fincanı bitkisel yağ
Üstü için: 250 gr koyun veya dana kıyma
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı margarin
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
4
yumurta
½ lt(2 bardak) süt
Tuz-
karabiber


Yapilis Tarifi

Makarnayı haşlayıp süzün. 2 kaşık eritilmiş yağla karıştırın. Tuz ve karabiber serpin.
Soğanı doğrayın, kalan 1 kaşık yağla 3 dakika börttürün. Kıyma, tuz karabiber koyun. Arada karıştırarak 10 dakika pişirin.
Peynirli makarnada olduğu gibi, makarnaların yarısını yağlanmış tepsiye boşaltın. Arasına kıymalı içi yayın. Kalan makarnayı boşaltın. Üzerine rendelenmiş peynir serpin. Yumurtalı, sütlü karışımı dökün.
Sıcak fırında üstü kızarana kadar pişirin.


İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.