Yükleniyor...

Fırın Makarna(Peynirli)

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 703
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
500 gr 3 No’lu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kaşığı
tuz
½ kahve fincanı bitkisel sıvıyağ
Üstü için: 2 yemek kaşığı margar
1 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri
5
yumurta
2 bardak(1/2 lt ) süt
Tuz-
karabiber
½ çay kaşığı hindistancevizi



Yapilis Tarifi

Makarnayı kırmadan suya salıp 10 dakika haşlayın. 2 bardak soğuk su katarak 10 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra eritilmiş yağ, tuz ve biber koyup silkeleyerek karıştırın.
Makarnanın yarısını yağlanmış bir fırın tepsisine boşaltın. Peynirin yarısını üzerine dökün. Kalan makarnayı da boşaltıp tekrar üstünü peynirle kapatın. Süt, yumurta ve hindistancevizini bir kapta karıştırın. Makarnanın her tarafına dağılacak biçimde dökün.
Sıcak bir fırında 40-45 dakika pişirin. 20 dakika tepside bekletin. Sonra kare veya baklavalar halinde kesip servis yapın.


İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.