Yükleniyor...

İstanbul Pilavı

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 532
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay



Malzemeler

Tavuk 1 büyük boy 850 gram
Su 4 su bardağı 800 gram
Tuz 2 1/2 tatlı kaşığı 14 gram

Tavuk ciğeri 2 adet 125 gram

Badem (dövülmemiş) 1/3 su bardağı 40 gr
Margarin 6 yemek kaşığı 60 gram

Pirinç 2 su bardağı 360 gram

Safran 1 1/2 tatlı kaşığı 0.4 gram

Bezelye (taze iç) 1/2 su bardağı 70 gram
Yeşil fistık (dövülmemiş) 1/3 su bardağı 35 gram



Yapilis Tarifi

Tavuğu yıka, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişir, kemiklerini ayır ve didikle. Ciğeri 1 santimetreküp irilikte doğra, kabuklan soyul- muş bademi ve ciğeri margarinle sote yap. Pirinci yıka, süz, ciğere ekle, birkaç kez çevir. Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamla, safran ve kalan tuzla birlikte pirince kat. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin, 15-20 dakika pişir. Pişme süresi dolmadan 5 dakika önce tavuk eti ve bezelyeyi kat. Üzerine peçete koyup 20 dakika dinlendir. Kabuğu soyulmuş fıstığı pilava ekleyip servis yapin.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.