Yükleniyor...

Hicaz Pilavı

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 547
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Orta

Malzemeler
400 gr. kuşbaşı koyun eti
200 gr. margarin
2 su bardağı
pirinç
1 su bardağı haşlanmış
nohut
1 Adet portakal
1 tutam
safran
3 adet soğan
Tuz


Yapilis Tarifi

Soğanları ayıklayın. Yarım ay şeklinde doğrayın.
75 gr.margarini kızdırıp etleri ve soğanları kavurun. 1/2 su bardağı sıcak su ve tuz ekleyip 20 dakika pişirin.
Pirinçleri yıkayıp sıcak su ile ıslatın. Portakalın kabuğunu rendeleyin. Safranı çok az suda ıslatın. Pirinci süzün. Kalan margarinde kavurun. Nohut, safran ve rendelenmiş portakalı katın. İki su bardağı sıcak su ekleyip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Etlerle birlikte servis yapın

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.