Yükleniyor...

Mercimekli Pilav

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 546
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Orta



Malzemeler
500 gr. mercimek,
500 gr.
bulgur,
2 yemek kaşığı
domates salçası ve biber salçası
Yarım yemek kaşığı
tuz,
1 yemek kaşığı kırmızıbiber,
Yarım su bardağı zeytinyağı,
2 lt. su.



Yapilis Tarifi
Mercimek bol suda 5-6 kez iyice yıkanır. Kaynamakta olan suya atılıp 15 dakika kaynatılır. Salça ve tuz ilave edilip, 3-4 dakika karıştıra karıştıra pişirilir, bulgur suyu çekene kadar kaynatılır. Ayrı bir tavada zeytinyağı yakılır. Ayrıca pişmiş pilava iki yemek kaşığı kırmızı biber serpilip, yakılmış zeytinyağı sıcak sıcak dökülüp karıştırılır. Turşu, ayran, salata ile servis yapılır

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.