Yükleniyor...

Yoğurtlu Patates

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 548
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Orta



Malzemeler
500 gr. az yağlı parça et
1 su bardağı
nohut
1 kg.
patates
3 su bardağı süzülmüş yoğurt
1
yumurta
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı
tuz
Yağ
Haspir (isteğe göre kuru nane)
Yeteri kadar su



Yapilis Tarifi
Doğranmış etler akşamdan ıslanmış nohutla birlikte tuz ve su konarak iyice haşlanır.Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.Diğer tarafta yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip iyice çırpılır.Sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır.Daha sonra et,nohut,patatesin içine katılarak 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır.Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür.Yemek servise hazırdır.


İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.