Yükleniyor...

Yoğurtlu Bakla

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 523
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Orta



Malzemeler
250 gr.
kuzu eti
250 gr. taze
sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
500 gr.
bakla
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı
nohut
1 tatlı kaşığı haspir
2 Adet yumurta
125 gr. margarin
Biraz
tuz ve yeteri kadar su




Yapilis Tarifi
Et bir tencereye konarak ateşte tavlanır.Et tavlandıktan sonra tuz,nohut ve 2 lt. su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.1,5 cm. uzunluğunda doğranmış ve ayıklanmış bakla suyu kaynamakta olan ayrı bir tencerede hafif haşlanır.Bakla hafif haşlandıktan sonra içine 1,5 cm. uzunluğunda doğranmış taze sarımsak ilave edilip pişirilir.Pişen bakla ve sarımsak süzgeçten geçirilerek pişmiş olan ete ilave edilip bir taşım kaynatılır.Ayrı bir tencerede yoğurt,un ve yumurta karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya yakın diğer malzemeler yoğurdun içine boşaltılır.Bir tavada margarin eritilerek üzerine haspir eklenir ve yemeğe dökülür.Yemek servise hazırdır.


İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.