Yükleniyor...

Fetta

Diger Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 541
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Orta



Malzemeler
3 adet piliç göğsü
1 çay bardağı
badem (soyulmuş)
3 çorba kaşığı tahin
6 diş sarmısak
2 su bardağı
pirinç
3 çay bardağı yoğurt
1 fincan
sıvı yağ
1 adet yufka
1 fincan çam fıstığı
2 soğan
1 limon

Maydanoz


Yapilis Tarifi
Bir piliç göğsünü iki parçaya ayırıp, kızgın bir tavada sıvı yağla biraz kızartın. Başka bir tencerede doğranmış soğanları biraz sıvı yağla pembeleştirin ve bir litre (5 su bardağı) su ilave edin. Piliç parçalarını tencerinin içine koyarak 20-25 dakika civarı kaynatarak pişirin. Bir diğer tencerede ise sade pilav pişirin. Yemeğin yoğurtlu sosunu hazırlamak için, sarmısakları temizleyip dövdükten sonra yoğurda katın. Tuz, limon suyu ve tahini ilave ettikten sonra iyice karıştırın.
Diğer bir yanda bir taşım kaynatıp haşladıktan sonra bademlerin kabuklarını soyup ikiye böldükten sonra tavada yakmadan, biraz kavurun. Çam fıstıklarını da aynı şekilde biraz kavurun. Yufkayı ufak kare seklinde (yada alti parcaya)kestikten sonra tavada biraz kızartın. Altı kişilik bir servis tabağına yufka parçalarını yayıp üzerine biraz tavuk suyu serpin, onun üzerine pilavı düzgünce yayın. Yoğurdu ekleyin. Yoğurdun üzerine sıcak tavukları yerleştirin ve en üste badem, fıstık ve maydanoz koyarak servis edin. Afiyet olsun...


İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.