Yükleniyor...

Katma Çorbası

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 607
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Orta

Malzemeler
2 su bardağı
dövme,
1 veya 1,5 kg. yoğurt,
3-4 diş
sarımsak,
Kuru
nane,
Tuz,
Yeteri kadar su.



Yapilis Tarifi
Bir tencereye bir gece önceden ıslatılmış dövme üzerine su ve tuzu ilave edilerek ocağa konur ve yumuşak pilav halini alıncaya kadar pişirilir. Diğer tarafta, iyice dövülmüş sarımsak yoğurdun içine konur ve yoğurt yavaş yavaş içine 2 bardak ta su konarak katı bir ayran elde edilinceye kadar iyice çırpılır. Pişmiş olan dövme derince bir kabın içinde soğutulur, soğumuş olan dövme özleşinceye kadar yoğurulur (5 dk.), içine hazırlamış olan katı ayranı konup iyice karıştırılır. Çorbanın üzerine biraz kuru nane ekelenir ve soğuk soğuk servis yapılır.


İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.