Yükleniyor...

Karışık Baklagil Yemeği

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 514
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay



Malzemeler
1 Çay Fincanı Kurufasulye
1 Çay Fincanı
Barbunya
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı
Domates Salçası
2-3
Domates
1 Limon Suyu
1 Su Bardağı Su
Bir Tutam Kırmızıbiber
1 Tatlı Kaşığı
Kimyon
1 Çay Kaşığı
Karabiber
4-5 Dal
Maydanoz
Tuz



Yapilis Tarifi
Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.
Soğanı ince ince kıyın, sarımsağı ezin. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Baharatları ve salçayı ekleyip kavurun. Limon suyu, domates, 1 su bardağı su ve tuz ilave edin.
Kaynayınca fasulye ve barbunyayı ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Fasulye yumuşayıp suyunu çekince ateşten alın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.