Yükleniyor...

Terbiyeli Kurufasulye Corbasi

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 574
Süre: 10-20dk
Servis: 1-2
Zorluk: Kolay



Malzemeler
1.5 su bardağı kuru fasulye
2 soğan
2 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı
domates püresi
8 su bardağı sıcak su
Tuz, kuru
nane, pulbiber
Terbiyesi için:
Yarım su bardağı süt kreması
1 tatlı kaşığı
hardal
1 çorba kaşığı
sirke
1 çorba kaşığı un
2
yumurta sarısı
Tuz


Yapilis Tarifi
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Fasulyenin yarısını ayırın. Kalan fasulyeleri robotta püre haline getirin.
Hardal kremasını hazırlamak için; süt kreması, hardal, sirke, un, bir tutam tuz ve yumurta sarısını derin bir kaseye alın. Krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın.
Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Fasulye püresi, sıcak su, domates püresi ve ayırdığınız fasulyeleri ilave edip 10 dakika kısık ateşte pişirin.
Çorba koyulaşmaya başlayınca hazırladığınız terbiyeyi ekleyerek karıştırın. 5 dakika daha pişirip ateşten alın. Servis kaselerine paylaştırıp nane ve pul biber serpin. Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.