Yükleniyor...

Karidesli Dip Sos

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 978
Süre: 10-20dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay



Malzemeler
250 gr ayıklanmış karides
4 su bardağı su
1 limon
125 gr tereyağı
2
yumurta
2 çorba kaşığı mayonez
Birkaç damla Tabasco sosu
1 çay kaşığı
kekik
Tuz,
karabiber
Süsleme için:
1 yeşil
elma
6 dilim tost ekmeği
Birkaç
nane yaprağı



Yapilis Tarifi
Dört su bardağı suyu tencerede kaynatın. 1 limonun suyunu sıkıp kaynamakta olan suya ilave edin. Karidesleri ekleyip 4 dakika haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Robota alıp ezerek püre haline getirin.
Tereyağını oda ısısında yumuşatın. Hazırladığınız karides püresine ekleyip köpüklü bir krema kıvamına gelinceye kadar robotta 2 dakika karıştırın. Karışımı derin bir kâseye alın.
Yumurtaları ayrı bir kâseye kırıp çırpın. Mayonez, tabasco sosu, tuz, karabiber ve kekiği ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar çırpmaya devam edin.
Mayonezli sosu karides püresiyle karıştırıp buzlukta 2 saat bekletin. Çözülünce küçük sos kaselerine alın. Ekmekleri kalp şeklinde kesip kızartın. Nane, ekmek ve elma dilimleriyle süsleyip servis yapin.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.