Yükleniyor...

Papaz Yahnisi2

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 553
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay



Malzemeler
750 gr kemiksiz dana eti
25-30 adet arpacık soğan
10-12 diş
sarımsak
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı sıcak su
10-12
mantar
6 çorba kaşığı kırmızı şarap veya
sirke
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı
tarçın
Yarım çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı
karabiber,
tuz


Yapilis Tarifi
Eti kuşbaşı doğrayın. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun. Mantarları ovalayarak temizleyip dilimleyin. Kararmalarını önlemek için limonlu suda bekletin.
Tencerede sıvıyağı kızdırın. Eti ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleşinceye kadar sote edin.
Etler hafif yumuşayınca ve soğan ile sarımsaklar pembeleşince sıcak suyu ve şarabı ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
Mantarları süzüp etlere ekleyin. Tarçın, kırmızı tozbiber, karabiber ve tuzla tatlandırıp 10-15 dakika daha pişirin. Ateşten alıp maydanozla süsleyin ve servis yapın.Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.