Yükleniyor...

Çemen Sosu

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 763
Süre: 10-20dk
Servis: 10-Fazla
Zorluk: Kolay

Malzemeler
500 gr. çemen tozu
100 gr.
sarımsak
80 gr. karışık baharat

Karabiber,
kimyon,
yenibahar,
tarçın,kırmızıbiber



Yapilis Tarifi
Bir kaba toz çemen koyup üzerine 2 parmak geçecek kadar soğuk su dökün ve iyice karıştırın. Bu karışımı bir gün kenarda dinlendirin.
Ertesi gün kaptaki suyun fazlasını alın ve içine dövülmüş sarımsak ve karışık baharatları ilave edin. Çemen sosu hazırlanmıştır.
Bu sos Anadolunun bazı yörelerinde kızarmış ekmeğin üzerine sürülerek kahvaltıda yenilir.


İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.