Yükleniyor...

Kuzu Etli Acılı Çorba

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 607
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Orta

Malzemeler
1/2 kg. kuzu kol
2 litre su (10 su bardağı su)
4 tane acı kuru kırmızı sivri biber
2 çorba kaşığı tepeleme un
2 tatlı kaşığı
tuz
1 çorba kaşığı tepeleme
domates sal?sı
1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı




Yapilis Tarifi
Kuzu kolu, 10 bardak su ile tuzu ilave ederek, bir taşım kaynattıktan sonra 1.5 saat süreyle kısık ateşte pişir. Ayrı bir tencerede unu tereyağı ile pembeleştir, salçasını da ilave et, bir iki dakika çevir, bir kenara al. Haşladığın kuzu kolun suyunu süzekten geçir, kavurduğun unlu sosun üzerine yavaş yavaş tel ile çırparak topak topak olmayacak şekilde yedir. Kuzu etlerini küp şeklinde doğra ve karışıma ilave et. Kuru acı biberleri içine at, harlı ateşte 2 dakika süreyle kaynattıktan sonra 45 dakika olabildiğince kısık ateşte pişir

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.