Yükleniyor...

Kremalı ve mısırlı pilav

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 504
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay



Malzemeler
2 su bardağı baldo
pirinç
4 su bardağı su
100 gr konserve
mısır tanesi
100 gr konserve
bezelye
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt kreması
Tuz,
karabiber


Yapilis Tarifi
* Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün.
* Bezelye ve mısırın suyunu süzün. 1 kaşık yağı teflon tavada kızdırıp bezelye ve mısırı ilave edip soteleyin. Yarım bardak suyu ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Kremayı ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
* Kalan sıvıyağı bir tencerede ısıtıp pirinci hafif kavurun. Tuz ve kalan 3.5 bardak suyu ilave edip kapağını kapatın. Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Hazırladığınız kremalı sosu pilava ilave edip karıştırın. Üzerini kâğıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.