Yükleniyor...

Firinda besamel soslu hindili krep

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 516
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay



Malzemeler
Beşamel sos malzemeleri:
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı
kaşar rendesi
Harç malzemeleri:
250 gr
hindi göğüs eti
3 Adet domates
2 adet yeşil biber
1 su bardağı
bezelye
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz,
karabiber,
kırmızı biber
Krep malzemeleri:
2 su bardağı un
2 Adet yumurta
2 su bardağı süt
Tuz


Yapilis Tarifi
Un, yumurta, süt ve tuzu karıştırıp boza kıvamında bir karışım elde edin. Karışımdan bir kepçe alıp çok az yağla ısıtılmış teflon tavada arkalı önlü pişirin. Haşlanmış hindi etini az yağda soteleyin. Zar şeklinde doğranmış domates, yeşil biber ve bezelyeyi ilave ederek 10 dakika kısık ateşte pişirin. Tuz ve biberi ekleyin. Kreplerin ortasına hazırladığınız harçtan koyup, rulo şeklinde sarın. Margarini eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip boza kıvamında sos hazırlayın. Tuz ve biberi ekleyin. Krepleri hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine beşamel sosu boşaltın. Kaşar rendesi serperek 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.