Yükleniyor...

Ramazan Pilavi

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 566
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
2 su bardağı
pirinç
2 yemek kaşığı dolma fıstık
2 yemek kaşığı İzmir üzümü
7-8 adet kuru
kayısı
2 adet havuç
1/2 kg kuşbaşı
hindi eti
1 çay bardağı
nohut
4 yemek kaşığı tereyağ
1 adet soğan
1 çay kaşığı
karabiber
2 yemek kaşığı
tuzot


Yapilis Tarifi
Pirinçleri kaynar tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp süzün. Soğanı ince kıyın. Hindi etini 2 su bardağı suda haşlayın. Havucu kazıyıp kibrit çöpü şeklinde kıyın. Nohutu akşamdan ıslatıp haşlayıp süzün. Kayısıları 4 parçaya bölün. Tereyağının yarısını tencereye alıp eritin. Soğan ve fıstıkları kavurup havuçları ekleyin. Biraz kavrulunca üzerine haşlanmış nohutları, üzüm ve kayısıları ekleyin. Etleri ilave edin. Karabiber ve tuzotla tatlandırın. Pirinci üzerine yayın. Üzerine 3,5 su bardağı hindi suyunu ekleyip hiç karıştırmadan pişirin. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökün. Tabağa ters çevirip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.