Yükleniyor...

Biftekli Çubuk Makarna

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 744
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Orta



Malzemeler
225 gr kemiksiz dana lop et,
115 gr çubuk makarna,
1 çorba kaşığı
sıvı yağ,
doğranmış 1 orta boy soğan,
450 gr doğranmış
domates,
250 gr doğranmış yeşil fasulye,
100 gr dilimlenmiş
mantar,
85 gr (1/3 su bardağı)
domates salçası,
1/2 tatlı kaşığı dövülmüş
rezene tohumu (istenirse),
1/4 tatlı kaşığı biber,
1 çorba kaşığı rendelenmiş
kaşar peyniri, birkaç dal
dereotu (istenirse).



Yapilis Tarifi
Eti hafif dondurun, yaglarini temizleyin ve liflerin yönünde, lokmalik ince seritler halinde dograyin. Makarnayi tarife göre pisirin, süzün ve ilik olarak bekletin. Sos için; yagi genis bir tavada ve orta ateste isitip, eti ve soganlari ekleyin. Et kahverengilesinceye dek (2-3 dakika) karistirarak kavurun. Domates, fasulye, mantar, salça, rezene ve biberi ekleyin. Kaynamaya baslayinca altini kisip, kapagini kapatmadan (7-8 dakika) koyulasana dek, arada bir karistirarak pisirin. Peyniri ekleyin. Tabaga aldiginiz makarnalarin üzerine sosu dökerek servis yapin. Istenirse üzerine biraz daha kasar peyniri serpilebilir

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.