Yükleniyor...

Peynir Soslu Burgu Makarna

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 587
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay



Malzemeler
250 gr burgu makarna,
2 orta boy verev doğranmış havuç,
irice doğranmış 1 küçük kabak,
dörde bölünmüş
1 su bardağı taze
mantar,
2 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı,
2 çorba kaşığı un,
1 su bardağı süt,
1/4 su bardağı su,
3/4 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri.



Yapilis Tarifi
Makarnayı tarife uygun olarak haşlayıp süzün. Sos için; orta boy bir tencerede havuç, kabak ve mantarları yağda çevirin. Sebzeler yumuşayınca unu ekleyin, daha sonra sütü boşaltın ve orta ateşte, karıştırarak, koyulaşıp baloncuklar yapana dek bekleyin, suyu ekleyin ve tekrar kaynama noktasına gelince ateşten indirin. Peyniri ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. İsteğe göre tuz ve biber atıp, ayrı ayrı tabaklardaki veya büyük bir servis tabağındaki makarnanın üzerine dökün

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.