Yükleniyor...

Kestaneli Kuru Fasulye

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 518
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 10-Fazla
Zorluk: Kolay



Malzemeler
Kuru fasülye:500gr(bir kaç saat önceden ıslamaız yeter.)
Kestane:250gr
Kuşbaşı:250gr
Soğan:2ad(orta boy)
Domates:2ad
Biber:150gr
Tuz

Karabiber
Bulyon
Kırmızı pul biber
Sıvı yağ:50ml
Tereyağ:50ml



Yapilis Tarifi
Isaltığımız kuru fasulyeleri yıkayıp orta ateşte kaynatalım.
Soğanlarımızı doğrayalım kestanelerimizi soyup ılık suda 15 dakika
bekletip kabukları rahat soyulur.
Margarinimizi tencerede kızdıralım etlerimizi kavuralım.
Etler kanını bırakıp çekinceye kadar kavuralım sonra soğanlarımızı
kavurmaya başlayalım soğanlarımız iyice kavrulduktan sonra
kestanelerimizi ekleyelim yaklaşık 10 dak kavuralım ve salçamızı ekleyelim kavuralım su ekleyip bir taşım kaynatıp yemeğin kef(köpüklerini) alalım haşladığımız fasulyeyi ekleyip bir taşım kaynadıktan sonra kef'lerini alalım ve en son pişmeye yakın baharatları atıp ve domates biberi atınız ve kısık ateşe alıp piştikten sonra ağzı kapalı kısa süre kaynatalım.
AFİYET OLSUN...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.