Malzemeler 1,5 su bardagi arpa sehriye 1/2 tablet tavuk bulyon 1,5 bardagi su 2,5 yemek kasigi sivi yag 1/2 Yemek kasigi tereyagi Yapilis Tarifi Once yagi tencereye koyup kizmasini bekleyin ardindan,yarim bardak arpa sehriyeyi yagda kavurun. Sehriyeler iyice esmerlesince kalan 1 bardak sehriyeyi de ilave edin.Ancak tencereye eklediginiz son sehriyelerin ilk sehriyeler kadar esmerlesmemesine dikkat edin.Sehriyeleri kavurdiktan sonra (2 renk sehriye ortaya cikicak boylelikle)uzerine suyunu ve bulyonu ilave edip kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin.Suyunu cektikten sonra tencerenin uzerine bez kapatip demlenmesini bekleyin. Afiyet olsun...
İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler