Yükleniyor...

Kiymali Firin Makarna

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 592
Süre: 30dk
Servis: 10
Zorluk: Orta

Malzemeler
500 gr 3 no’lu çubuk makarna
14 bardak su
1 yemek kasigi tuz
½ kahve fincani bitkisel yag
Üstü için:
250 gr koyun veya dana kiyma
1 orta boy sogan 3 yemek kasigi margarin
1 çay bardagi rendelenmis kasarpeyniri
4
yumurta
½ lt(2 bardak) süt
Tuz-
karabiber




Yapilis Tarifi
Makarnayi haslayip süzün. 2 kasik eritilmis yagla karistirin. Tuz ve karabiber serpin.
Sogani dograyin, kalan 1 kasik yagla 3 dakika börttürün. Kiyma, tuz karabiber koyun. Arada karistirarak 10 dakika pisirin.
Peynirli makarnada oldugu gibi, makarnalarin yarisini yaglanmis tepsiye bosaltin. Arasina kiymali içi yayin. Kalan makarnayi bosaltin. Üzerine rendelenmis peynir serpin. Yumurtali, sütlü karisimi dökün.
Sicak firinda üstü kizarana kadar pisirin.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.