Yükleniyor...

Pasa Pilavi

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 498
Süre: 40dk
Servis: Zorluk: Orta

Malzemeler
1 kg yagsiz kusbasi dana eti et, dana
100 gr tereyag ( ya da margarin)
1 adet havuç, rendelenmis
1 tatli kasigi kimyon
1 kg konserve
bezelye
4 su bardagi
pirinç
5 su bardagi su
2 adet sogan
1 tatli kasigi tuz


Yapilis Tarifi
Dört su baradagi pirinci sicak su ile haslayin. Iki adet orta boy sogan, iki kasik yag ve tuz ile rengi sararincaya kadar kavurup, yikadiginiz kusbasi etleri katin, beraberce karistirin. Otuz dakika kadar buhar çikarmayan bir tencerede hafif ateste pisirin. Bu malzemeyi, genis tabanli bir pilav tenceresine bosaltin, üzerine bezelyeleri ilave edin. Bezelyelerin de üstüne ince bir tabaka havuç rendesi ve bir tatli kasigi kimyon serpin. Daha sonra bunlarin üzerine haslanmis pirinci düzgün bir sekilde, esit dagilacak biçimde döküp, bes du bardagi kaynar suyu ve yagin kalan kismini agir agir döküp, agir ateste yirmi dakika kadar, pilav suyunu çekinceye dek pisirin. Atesten alip on dakika kadar dinlendirin. Tencereden daha genis bir tepsinin içine dikkatlice ters çevrip pilavi bosaltin ,servis yapin.

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.