Yükleniyor...

Mercimekli Bulgur Pilavı

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 522
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Tavsiyeler Pilavın kapağını hiç açmadan en az 15-20 dakika demlenmeye, dinlenmeye bırakın.Öte yandan sosu hazırlamak için ufak bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları 2-3 dakika kavurup, demlenen ve dinlenen pilavın üzerine ekleyip, pilavı bir güzel karıştırıp, havalandırın.Sonra da sıcakken servis yapın.Malzemeler
2 su bardağı
yeşil mercimek
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
karabiber
2 su bardağı pilavlık iri
bulgur
1 adet iri boy kuru soğan
Sos için;
2-3 diş sarmısak
1 yemek kaşığı tereyağı



Yapilis Tarifi
Mercimeği bol suyla yıkayıp, süzdürün. Üzerine 1-2 parmak geçecek kadar su ilavesiyle haşlanmaya bırakın.Mercimek hafifçe yumuşamaya başladığında altını söndürüp, süzdürün ve bir kenarda bekletin.Bu arada pilavı pişireceğiniz tencerenin içine yağı aktarın ve yemeklik çok ince kıyılmış soğanları da ekleyerek kavurun.
Soğanlar sarardığında 2,5 su bardağı suyu ekleyin.Su kaynayınca tuz ve karabiberin yanısıra bulguru ve haşlanmış mercimeği de ilave edin.Pilav suyunu çeker çekmez altını kısıp, 8-10 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.