Yükleniyor...

Osso Buco ala Milanese(Milano usulü incik)

Italya Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 874
Süre: 60dk-Fazla
Servis: 4-6
Zorluk: Orta

Malzemeler
3 dana incik kemikleri çıkarılmış
1 orta boy soğan
4 diş sarmısak
1 orta boy
kereviz
1 çorba kasıgı un
Tuz ,
karabiber
1 çay kasıgı
mercanköşk
2 çorba kasıgı ayçiçeği yağı
50 gr tereyağı
1 çay bardağı beyaz şarap
Ufak parça limon kabuğu ,
defne yaprağı
3/4 litre Et suyu
Yeterince
Muskat



Yapilis Tarifi
Soğan sarmısak çok küçük parçalar halinde ,kerevizi küp şeklinde doğrayınız. Un, tuz, mercanköşk,karabiber birbirine karıştırılır ve incikler bu karışıma bulanır.
Fazla un İncikler sallanarak atılır. Ayçiçek yağı fırına dayanıklı ve kapaklı bir kapta kızdırılır. Soğan, sarmısak ve kereviz öldürülür ve bu karışıma inciklerde konur. Her iki tarafı pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavurma kabına limon kabuğu, defne yaprağı, şarap ilave edilir. Şarap suyunu çekince et suyu konur ve 200 derece ısıtılmış fırına kapaklı olarak sürülür.
Arada sırada et suyu inciklerin üzerinde gezdirilir.Pişme süresi bir buçuk saatdir. Etler pişince sıcağa alınır et suyu süzgüden geçirilir. Tereyağı eritilerek yarım kahve kaşığı muskat sosa katılır. Servis tabağına alınmış İnciklerin üzerine sos dökülür.Safranlı pilavla servis edilir.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.