Yükleniyor...

Renkli Tavuk Çorbası

Diger Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 653
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay

Malzemeler
Haşlanmış
tavuk eti (derisiz ve kemiksiz) 350 gr
Soğan 150 gr

Kereviz 100 gr
Havuç 125 gr
Bamya 150 gr

Sirke
Dondurulmuş
bezelye 150 gr
Konserve
domates 850 gr
Amerikan pirinci 150 gr

Tavuk suyu 1.5 lt
Tuz

Şeker

Karabiber



Yapilis Tarifi
Tavuğu lokma büyüklüğünde doğrayın. Soğan, kereviz ve havuçları doğrayın. Bamyayı temizleyin ve sirkeli suda bütün olarak birkaç dakika ağartın ve sonra küçük parçalar halinde kesin. Bir sos tavasına bezelyeler, domates (suyuyla), pirinç, tavuk suyu ve tavukla birlikte koyun. Kaynatın ve tuz, bir tutam şeker ve biber atın. Pirinç ve sebzeler yumuşayana kadar orta ısıda pişirin.
BİLGİ : Bamyanın anavatanı Afrika'dır ve Amerika'nın güney eyaletlerinde Gumbo gibi tabakların tariflerinde sıkça görülmektedir. Bezelyenin keskin ve ekşi bir tadı vardır ve tüm dünyadan ithal edilebildiği için yılın tüm mevsimlerinde kolayca bulunabilir.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.