Yükleniyor...

Mantarlı Fırın Patlıcan

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 543
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay



Malzemeler
5 Adet patlıcan
350 gr
mantar
100 gr
kaşar peyniri
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
1 adet kuru soğan
1,5 su bardağı süt
Tuz,
karabiber


Yapilis Tarifi
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Limonlu suda 10 dakika bekletin. Suyunu sıkıp ezin. Bir tencereye 2 kaşık margarin koyup, ince kıyılmış soğan ve mantarları ilave ederek hafifçe kavurun. 2 kaşık unu ilave edip, un kokusu gelince patlıcanları ilave edip karıştırın. 1,5 bardak süt, tuz ve karabiber ilave edin. Sütü çekinceye kadar pişirin. Ateşe dayanıklı cam bir tepsiye boşaltın. Üzerine kaşar peyniri rendesini ilave edin. 200°C'lik fırında peynir eriyince ve hafif kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.