Yükleniyor...

Sepette Bezelye

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 548
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay



Malzemeler
1/2 kg
patates
250 gr köftelik kıyma
1 su bardağı iç
bezelye
1 adet soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş
sarımsak
1 Adet yumurta
Tuz,
karabiber,
kimyon


Yapilis Tarifi
Kıymaya rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, yumurta, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan minik köfteler yuvarlayın. Bol yağda kızartıp bir tabağa alın. Bezelyeleri tuzlu suda haşlayıp 1 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Patateslerin kabuklarını soyup su dolu bir kapta birkaç dakika bekletip süzün ve rendeleyin. Kağıt havlu üzerine alıp kuruladıktan sonra kızdırılmış sıvıyağda patatesler kıtırlaşıncaya kadar kızartın. Kızarmış patatesleri servis tabağına alın. Ortasına köfteleri, çevresine bezelyeleri yerleştirin. Domates ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...


İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.