Yükleniyor...

Bamyalı Bagetler

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 557
Süre: 20-40dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay



Malzemeler
1/2 kg bamya
4 Adet tavuk baget
3 adet közlenmiş biber
1 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin
2 adet orta boy havuç
6 diş
sarımsak
1 tatlı kaşığı
soya sosu
Yarım çay kaşığı
köri
Yarım çay kaşığı toz
kişniş
Yeteri kadar
tuz,
karabiber
1 su bardağı su
Yarım adet limonun suyu



Yapilis Tarifi
Tencerede margarini eritin ve soğanı katıp hafifçe pembeleştirin. Ardından küp veya yuvarlak doğranmış havucu, uce bölünmüş sarmısakları ve biber salçasını katıp 6-7 dakika soteleyin. Sonrasında tavuk bagetleri ekleyip, tavuklar bıraktığı suyunu çekene dek sotelemeye devam edin. Suyu çekince köriyi, toz kişnişi, tuzu, karabiberi, suyu ve limon suyunu ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın. Su kaynayınca bamyaları ve ince kıyılmış közlenmiş kırmızı biberleri tavuklara ilave edin. Bamyalar yumuşayıp pişene dek kaynatın. Piştikten sonra tencereyi ocaktan alıp, bol sulu servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.