Yükleniyor...

Kıymalı Kapama Pilav

Türk Mutfağı | Süre: | Ekleyen: | İzlenme: 868
Süre: 40-60dk
Servis: 4-6
Zorluk: Kolay



Malzemeler
350 gr dana kıyma
3 yemek kaşığı tereyağ
2 kuru soğan
2 su bardağı
pirinç
1 küçük kavanoz garnitür
1 yemek kaşığı
tuzot


Yapilis Tarifi
Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletip yıkayıp süzün. Tereyağını tencereye alıp eritin. Soğanları ince doğrayıp tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ilave edip kavurun. Pirinci kavrulmuş kıymanın üzerine yayın. Üzerine garnitürü dökün. 2 su bardağı kaynar suyu yavaşça üzerine gezdirin. Tuzotu ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Demlenmeye bırakın. Servis tabağına tencereyi ters çevirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...

İlginizi Çekebileceğini Düşündüğümüz Diğer Tarifler

 
ara.gen.tr ağı
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.

firma hakkında
ara.gen.tr, internetteki farklı mecralardaki içeriğin tek bir site üzerinden erişilebilmesi amacıyla kurulmuş bir internet ağıdır.